LEISURE & COMMUNITY:

The Leaf Room, Ninewells Community Garden, Dundee

The project was won following a national 2-Stage Architecture Competition to design a garden room at Ninewells Hospital in Dundee.

The leaf room is inspired from a natural form of a folded leaf – using a green roof overhanging a rectangular shaped timber box underneath functioning as: living room, garden retreat, community room, and educational training facility.

The building is extremely environmentally conscious being constructed primarily in Natural Scottish Timber, and will be uniquely 100% off grid: with no mains service connections, no electricity requirements, a wood burning stove and rainwater harvesting from the roof to help water the garden. The building sits comfortably in the garden space it occupies, creating a strong link between building and the excellent community garden.

* TO VIEW 3D ANIMATION PLEASE CLICK HERE *

AWARDS:
Scottish Civic Trust ‘My Place’ Award 2018
DIA Award ‘Best Small Project – Non-dom’ 2017
Dundee Civic Trust Commendation 2017
DIA Award ‘Best Project on the Drawing board’ 2015