PRIVATE HOUSES:

Denfield Steading, Arbroath

The Project is a four bedroom Family Home designed to replicate a traditional linear steading form.

The ground floor has a large entrance porch leading into an open plan dining/kitchen area, with full height sliding folding glazed doors leading to a covered seating area outside. Further inside the house is a family room, also with folding doors to access the Courtyard outside.

The upper floor contains two bedrooms, a bathroom, an upper floor lounge with a private south facing balcony and a small study area. The upper floor has voids cut into the floor to visually connect the two levels and create an increased sense height and space. A tall thin window to the dining area runs from ground floor to the roof eaves, also helping to connect both levels.

AWARDS:

Shortlisted in ‘Best Self Build or Renovation Project’ – Build It Awards 2017